Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Από την Πίοντσανγκ - στο ιστορικό Πεκίνο!

Έπεσε η αυλαία στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πίοντσανγκ. Η Κορεατική πόλη παρέδωσε την σκυτάλη στο Πεκίνο, όπου θα φιλοξενήσει τους αγώνες σε 4 χρόνια από τώρα, με την διοργάνωση να θεωρείται ιστορική. Διαβάστε το γιατί.

Μετά από 16 μέρες γεμάτες θέαμα και συγκινήσεις από τα χειμερινά σπορ, ήρθε η ώρα να πέσει η αυλαία στους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν στην Πίοντσανγκ της Νότιας Κορέας. Πρώτη στην λίστα των μεταλλίων τερμάτισε η Νορβηγία με 14 χρυσά μετάλλια, όσα είχε και η Γερμανία, με την Σκανδιναβική χώρα ωστόσο να υπερέχει σε αργυρά και έτσι να ''κλέβει'' στο νήμα την πρωτιά.

Την σκυτάλη από την Πίοντσανγκ παίρνει το Πεκίνο που θα διοργανώσει τους Αγώνες το 2022, με την Κινεζική πρωτεύουσα να γίνεται η πρώτη στην ιστορία των αγώνων, που θα έχει διοργανώσει και θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να θυμίσουμε ότι στην συγκεκριμένη πόλη είχαν διεξαχθεί οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες το 2008 που πάλι είχαμε ένα ιστορικό ρεκόρ, όταν η τελετή έναρξης ξεκίνησε 8 ώρα 8 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα μ.μ (ώρα Κίνας) στις 8/8/2008. Πραγματικά εντυπωσιακό!

Το Πεκίνο επιλέχθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή στις 31 Ιουλίου 2015 να διοργανώσει τους Αγώνες το 2022, κερδίζοντας οριακά την πόλη Αλμάτι του Καζακστάν (44-40 οι ψήφοι). Η τελετή έναρξης έχει οριστεί για τις 4 Φεβρουαρίου του 2022 και η τελετή λήξης στις 20 του ίδιου μήνα, στο στάδιο που είχαν γίνει και οι τελετές έναρξης και λήξης των θερινών αγώνων το 2008. Πολλές από τις εγκαταστάσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί τότε, θα χρησιμοποιηθούν και στην μεγάλη γιορτή των χειμερινών σπορ σε 4 χρόνια. Ως τότε όμως, μεσολαβούν οι θερινοί Αγώνες του 2020 στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο.

Γιώργος Μπαϊράμης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου