Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Roland Garros-Ράφα Ναδάλ: Πότε θα σταματήσει να γράφει τίτλους το κοντέρ του Ισπανού;

Finalmente, no hay jugador que puede ganarlo en torneo de Roland Garros!

Ο Ράφα Ναδάλ αναδείχθηκε για 11η φορά στη καριέρα του, νικητής στο Γαλλικό Όπεν- Roland Garros και πλέον όλοι αναρωτιόμαστε πότε θα σταματήσει να γράφει τίτλους αυτό το κοντέρ.

Κάποιοι τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του Ναδάλ στο θεσμό του Roland Garros, μπορεί να το θεώρησαν τύχη, βλέποντας όμως τα έτη να περνούν και οι τίτλοι του να πολλαπλασιάζονται, σίγουρα πίστεψαν και οι πιο μισητοί οπαδοί του. Ο Ισπανός από χθές είναι 11 φορές πρωταθλητής στο συγκεκριμένο τουρνουά, συνεχίζοντας να γράφει τον δικό του μύθο, που κακά τα ψέματα πολύ δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Ο τίτλος ''Βασιλιάς του Παρισιού'' δεν είναι μόδα πλέον καθώς είναι συνυφασμένος με το όνομα του ''Ράφα'' από τότε που ξεπέρασε τον ''μεγάλο'' Σουηδό Μπγιορν Μποργκ με τις 6 κατακτήσεις στο Γαλλικό Όπεν. Όλα αυτά το... μακρινό 2012!

Αντίπαλός του στο χώμα μόνο τα ρεκόρ του και η όσο γίνεται πιο μεγάλη παρακαταθήκη που θα αφήσει στους επόμενους. Ο Ναδάλ έχει πατήσει τα 32 του χρόνια και ο ίδιος ομολογεί ότι δεν μπορεί να πάει ενάντια στο χρόνο. Ωστόσο, δεν ανησυχεί για το μέλλον και δηλώνει ότι θα παίζει τένις για όσο αντέχει το σώμα του.

Για τους λάτρεις της σταστιτικής, το No1 της Παγκόσμιας κατάταξης, έχει το εξωπραγματικό ρεκόρ των 86 νικών και 2 ηττών στο Roland Garros. Οι μοναδικοί παίκτες που κατάφεραν να τον κερδίσουν είναι οι Σόντερλινκ το 2009 στην φάση των 16 και Τζόκοβιτς το 2015 στον προημιτελικό. Το 2016 εγκατέλειψε το τουρνουά στον 3ο γύρο λόγω τραυματισμού.

Για να πάμε όμως στο σήμερα, ο Ναδάλ το μεσημέρι της Κυριακής κατέκτησε για ακόμη μία φορά το τουρνουά του Παρισιού, δείχνοντας ανίκητος, κάτι που αποδεικνύεται και από την παρουσία του σε όλη τη διοργάνωση, χάνοντας μόλις ένα σετ σε 7 αγώνες! Στον Τελικό αντιμετώπισε τον αξιόμαχο Αυστριακό Τίεμ (Νο7), τον οποίο κατέβαλε με 3-0 σετ σε 2 ώρες και 44 λεπτά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αυστριακός τενίστας στο δρόμο προς το Τελικό απέκλεισε τον δικό μας Στέφανο Τσιτσιπά.

Ωστόσο, επειδή το τένις δεν είναι μόνο η χωμάτινη επιφάνεια, ο 32χρονος Ναδάλ έχει να ανταγωνιστεί εκτός αυτής, τον μεγάλο του αντίπαλο και θρύλο του αθλήματος Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος στα 36 του συνεχίζει ακάθεκτος να κατακτά τίτλους. Ο Ρότζερ με το πρόσφατο Αυστραλιανό Όπεν που έβαλε στη συλλογή του, έφτασε τα 20 grand slam με τον Ράφα από χθες να μικραίνει την ψαλίδα, έχοντας 17 τίτλους. Συνεπώς, αν συνυπολογιστεί ότι ο Ναδάλ είναι μικρότερος κατά 4 χρόνια από τον Ελβετό, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι η ''μάχη'' για τον άτυπο τίτλο του Βασιλιά του τένις, προβλέπεται μεγάλη τα επόμενα χρόνια!

Γιώργος Μπαϊράμης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου